понеділок, 18 квітня 2016 р.

             Єдиний серед фіналістів
              представник сільської школи

        16 квітня в Міністерстві освіти і науки відбулося нагородження переможців ІІІ Всеукраїнського бізнес-турніру для учнів 8-11 класів «Стратегія фірми – 2016». У конкурсі взяли участь учні шкіл з усіх регіонів України та студенти коледжів, технікумів, училищ віком від 14 до 18 років. В турнірі брали участь 2500 учасників. 20 фіналістів–переможців визначили за комплексним автоматичним рейтингом симуляції   VIAT+.
          «Це діти, які не просто знають, що таке економіка і підприємництво, а показали, що вони можуть будувати власну компанію у віртуальному середовищі бізнес-симуляторів» , - повідомив у своєму виступі генеральний директор Компанії Інтелектуальних Технологій В.Паздрій
         Турнір «Стратегія фірми» відбувається втретє. Бізнес-змагання має на меті відкрити молоді старшого шкільного віку світ економіки й підприємництва на прикладі реалістичної моделі компанії в бізнес-симуляторі ViAL+; сформувати практичні ділові компетентності учасників та допомогти їм у майбутньому професійному самовизначенні. За завданням турніру кожен із учасників отримав віртуальну компанію з певним стартовим капіталом та повний доступ до управління шістьома її відділами: виробничого, маркетингу і збуту, персоналу, фінансів, бухгалтерії, аналітики. Головним завданням учасника було налагодити виробництво й розвинути своє підприємство настільки, щоб воно стало лідером за прибутками і мало провідні позиції на ринку.
       Фіналісти й переможці турніру отримали призи та заохочення від організаторів і спонсорів, зокрема, компанії Сoca-Cola, міжнародної консалтингової компанії KPMG, компанії "Аскольд",  агентства ІСЕА (сертифікати на навчання  у Лондонській школі бізнесу та фінансів, в одному з канадських коледжів), а також призи від ГО «Поруч».
     Учні Чапаєвської школи вдруге беруть участь у турнірі. Серед 7 зареєстрованих  учнів 10 – 11 класів у фінал вийшов учень 10 класу Литвиненко Владислав. До речі, Владислав - єдиний серед фіналістів представник сільської школи. І це робить честь і учню, і вчителю.
      Фінал турніру проходив15 квітня з 9.00 до 18.00 у приміщенні КНЕУ. Змагались справжні аси підприємництва. Переможцями стали учасники, які грають третій рік. Владислав показав непоганий результат, але в трійку кращих не потрапив. Тепер він має певний досвід участі у турнірі, тому твердо вирішив наступного року обов’язково брати участь у змаганнях. Приклад  Владислава надихнув й інших дітей теж надалі апробувати себе у «Стратегії фірми». Як учителя економіки мене радує бажання учнів учитися, домагатись перемоги. Знання, отримані на уроках економіки, дають хороші результати.
           З чудовим настроєм учень–фіналіст та вчитель їхали до Києва. Адже знайшлись люди з добрим серцем, які відгукнулись на наше прохання про допомогу. Владислав, його батьки Іван та Марія Литвиненки, вчитель Чернобай Н.В. висловлюємо щиру подяку  підприємцям Демченку Віталію та Залейдінову Руслану, депутату обласної ради Порохні Олексію за фінансову підтримку, Гарбар  Оксані, депутату сільської ради , за допомогу  в організації поїздки. Добро завжди породжує добро.

      Народна мудрість та віковічний досвід стверджують, що зусилля витрачені на науку обов’язково окупляться. Освіта – це такий благодатний грунт, де вкладені інвестиції завжди приносять великі прибутки в майбутньому. Адже зараз ми навчаємо покоління українців, які будуть розвивати економіку нашої країни в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар