пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Тренінг «Визначення особистої здатності до підприємництва»



20 вересня – чергове заняття, на якому виявили бажання бути присутніми учні 8 -11 класів, які вивчають економіку. Їм теж захотілось перевірити свої підприємницькі здібності. Було створено три команди «Креатив», «МЧС» та «Доллар». Спочатку діти взяли участь у конкурсі «Економічний лікбез». В наступному конкурсі учасники демонстрували уміння складати резюме і вести бесіду при влаштуванні на роботу. А от під час змагання на звання «Кращого бухгалтера» довелось добре попрацювати. Перемогу команді «Креатив» принесла учасниця районної олімпіади з економіки Моргачова Марія.
Всім учасникам сподобався конкурс «Талановитий менеджер». Учні, виступаючи у ролі керівників фірми, повинні були привітати уявну техробітницю Марію Іванівну з Днем народження, користуючись вченням Д. Карнегі. Знавцями теорії спілкування, створеної Д. Карнегі, стали Павленко М., Готра Д, ГавриленкоІ. Майбутні маркетологи МироненкоД. Та Бодар В. прекрасно рекламували чай, ванільний цукор.
 Певні труднощі викликало змагання на правильне в’язання краватки. Але дівчата з команди «МЧС» зуміли зробити це найкраще. 
Творчі завдання з економіки були запропоновані командам у конкурсі «Ерудит». Глибокі знання і ерудицію виявили Гавриленко І., Моргачова М., Бондар В.
Найбільш приємним був останній конкурс. Команди повинні були приготувати із фруктів десерт, цікаво його оформити, скласти назву для  приготовленої страви. Працювали всі дружно, завзято, із великим захопленням.
Справедливе, але надзвичайно прискіпливе журі у складі вчителів Кокаревої С.І. та Чернобай Н.В. підвели підсумки змагань. Було відмічено активну участь у змаганнях команди «Доллар». Цікаво виступала команда «МЧС». Але за підсумками найкращою виявилась команда «Креатив», яку представляли Гавриленко І., Бондар В., Павленко М., Бацман А.
Всім було весело, цікаво. Але найголовніше - кожен учень зміг випробувати себе у ролі майбутнього керівника-менеджера, маркетолога, бухгалтера, дизайнера і, навіть, чудового кухаря.





Немає коментарів:

Дописати коментар